Ξεκίνησε με επιτυχία το Θερινό Σχολείο για την εκμάθηση των Κλασικών Γλωσσών που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο από τη Θ.Σ.Ε.Κ.
Αρχίζουν τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου για την εκμάθηση των Κλασικών Γλωσσών, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο από τη Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου. Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου θα προσφερθούν έξι διαφορετικά τμήματα:
- Classical Greek I (στα αγγλικά)
- Classical Greek II (στα αγγλικά)
- Latin I (στα αγγλικά)
- Latin II (στα αγγλικά)
- Byzantine Greek Reading Class (στα αγγλικά)
- Aρχαία Ελληνικά Ι (στα νέα ελληνικά)
Στο Θερινό Σχολείο έχουν εγγραφεί 25 άτομα, εκ των οποίων τα 8 θα παρακολουθήσουν και τα δύο επίπεδα της γλώσσας που επέλεξαν. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από 14 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Κύπρος, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σλοβενία, η Ολλανδία, η Δανία, η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Κούβα, το Μεξικό και η Γκάνα.
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από τη λοιμώδη νόσο Covid-19, το Θερινό Σχολείο προσφέρεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας MS Teams.
Η επίσημη έναρξη των εργασιών του Θερινού Σχολείου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020 με τη διάλεξη της Δρος Μαρίας Γερολέμου με θέμα «Automata and Robots in Αntiquity». Τη διάλεξη παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες στο Θερινό Σχολείο, όπως επίσης και φοιτητές της Θ.Σ.Ε.Κ.
Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου θα δοθούν άλλες τέσσερις διαλέξεις ποικίλης θεματικής:
11 Ιουλίου: Aντώνης Πετρίδης (Αναπληρωτής Καθηγητής, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), “Major poets of Cyprus (1960–2020)”
18 Ιουλίου: Γεώργιος Δεληγιαννάκης (Αναπληρωτής Καθηγητής, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), “Cyprus and Cypriots in late antiquity”
25 Ιουλίου: Χαρίλαος Μιχαλόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), “Statues in Roman literature: the viewer, the object and the space between”
1 Αυγούστου: Πρωτ. Κυπριανός Κουντούρης (Επίκουρος Καθηγητής, Διευθυντής Θ.Σ.Ε.Κ.) “The Idalion Tablet: an emblematic bronze tablet from Cyprus, a time capsule and a deciphering tool”
Όλες οι διαλέξεις θα δοθούν στην αγγλική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τέσσερις επικείμενες διαλέξεις, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Θ.Σ.Ε.Κ.