ΘΣΕΚ: Ημερίδα Επαγγελματιών στα πλαίσια του XIX Συνεδρίου ΕΑRA

ΘΣΕΚ: Ημερίδα Επαγγελματιών στα πλαίσια του XIX Συνεδρίου ΕΑRA

25–28 Σεπτεμβρίου 2024, St Raphael, Λεμεσός,  Κύπρος

Η Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας Κύπρου  προσκαλεί στην Ημερίδα  Επαγγελματιών στα πλαίσια του XIX Συνεδρίου του European Association for Research on Adolescence Conference (ΕΑRA), το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 και 28 Σεπτεμβρίου 2024, στο Ξενοδοχείο St Raphael, στη Λεμεσό. Η Ημερίδα Επαγγελματιών θα γίνει την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. EARA | 2024 (cyprusconferences.org).

Ο οργανισμός EARA είναι ένας πολυεπιστημονικός ευρωπαϊκός ερευνητικός οργανισμός, που ασχολείται με την επιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα, σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της εφηβείας. Το τετραήμερο συνέδριο  EARA|2024 έχει τη θεματική: Promoting Adolescent Solidarity and WellBeing (Προώθηση της αλληλεγγύης και της ευημερίας των εφήβων). Το σκεπτικό του Συνεδρίου είναι ότι η σημερινή νεολαία μεγαλώνει σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο, ποικιλόμορφο και ψηφιακά οδηγούμενο κόσμο, που χαρακτηρίζεται από σημαντικές προκλήσεις, όπως φυσικές καταστροφές, ασθένειες, πολέμους, οικονομικές και περιβαλλοντικές κρίσεις και άλλες κοινωνικές προκλήσεις.

Θα παρουσιαστούν μελέτες που εξετάζουν διάφορες διαστάσεις της αλληλεγγύης, όπως οι κοινωνικές, συναισθηματικές και διαπολιτισμικές ικανότητες και οι ηθικές αξίες, καθώς και μελέτες που διερευνούν διάφορες πτυχές της ανάπτυξης των εφήβων, συμπεριλαμβανομένων της ανθεκτικότητας, της ψυχικής υγείας, της ακαδημαϊκής επίδοσης, της διαμόρφωσης ταυτότητας, της πολιτότητας, της θρησκευτικότητας, των οικογενειακών δεσμών, των σχέσεων μεταξύ συνομηλίκων και των ρομαντικών σχέσεων. Ιδιαίτερα, την Παρασκευή 27.9.2024 θα παρουσιαστούν επίσης, προληπτικά και παρεμβατικά προγράμματα για: τη μείωση του εκφοβισμού, την ένταξη των μεταναστών, την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς και για την επούλωση τραυματικών εμπειριών από πολεμικές συρράξεις.

Προωθώντας την κατανόηση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων, μπορούμε να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πιο υποστηρικτικού και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλοντος, που καλλιεργεί την ευημερία των νέων και τη μεταξύ τους αλληλεγγύη για ένα ειρηνικότερο αύριο. Αναμένεται να είναι επωφελές, τόσο για την επιστημονική κοινότητα, όσο και για εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές,  που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε θέματα εφηβείας.   

Για την Ημερίδα Επαγγελματιών υπάρχει ειδικό κόστος συμμετοχής το οποίο ανέρχεται στα 120 ευρώ και περιλαμβάνει:

• Συμμετοχή, δικής σας επιλογής, σε 4 από τα 36 Συμπόσια ή/και Θεματικές Συνεδρίες που θα παρουσιαστούν.

• Συμμετοχή στην κύρια ομιλία, του Δρα Κώστα Φάντη, «Χαρακτηριστικά αναλγησίας, συναισθηματική επεξεργασία και μονοπάτια προς την αντικοινωνική συμπεριφορά: Ερευνητικά στοιχεία από εμπειρικές και παρεμβατικές μελέτες».

• Συμμετοχή στην παρουσίαση ερευνητικών αφισών (Poster Session).

•  Πλήρες Γεύμα και 2 καφέδες με συνοδευτικά στο 5άστερο ξενοδοχείο St Raphael στη Λεμεσό.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης της Ημερίδας.

Για απορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:  o.solomontosKountouri@theo.ac.cy   

Για εγγραφές ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://cyprusconferences.org/eara2024/registration/

ΘΣΕΚ: Ημερίδα Επαγγελματιών στα πλαίσια του XIX Συνεδρίου ΕΑRA (paideia-news.com)